Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη διαδικασία παραγωγής της μπουγάτσας του Ιορδάνη.
Μυστικό της ξακουστής γεύσης, τα φρέσκα υλικά!

  • Πλάσιμο Ζύμης

    files/photo/002.jpg

    Μαζί με λάδι, υπομονετικά, πλάθεται η ζύμη.

    Γεύση - Πλάθοντας τη ζύμη
  • ...στη συνέχεια με το χέρι

    files/photo/003.jpg

    Το φύλλο δουλεύεται με το χέρι, σιγά σιγά

    με το χέρι
  • ...εώς ότου γίνει πολύ λεπτό

    files/photo/004.jpg

    Το φύλλο σιγά-σιγά λεπταίνει

    πολύ λεπτό
  • ...και στον αέρα

    files/photo/005.jpg

    Το φύλλο με τη βοήθεια του αέρα γίνεται πάρα πολύ λεπτό

    στον αέρα!
  • Άπλωμα φύλλου

    files/photo/006.jpg

    Το φύλλο απλώνεται στον πάγκο

    άπλωμα
  • Δίπλωμα φύλλου

    files/photo/008.jpg

    Στη συνέχεια φτιάχνεται η βάση

    δίπλωμα
  • Γέμισμα και τύλιγμα

    files/photo/009.jpg

    Προστίθεται η γέμιση από φρέσκο πυχτόγαλο Χανίων και τυλίγεται από το χειροποίητο φύλλο...

    Τύλιγμα
  • Το κομμάτι είναι έτοιμο!

    files/photo/010/jpg

    Επαναλαμβάνεται η διαδικασία και για άλλα κομμάτια

    έτοιμα
  • Όταν γεμίσει η λαμαρίνα...

    files/photo/011.jpg

    ...τα κομμάτια είναι έτοιμα για φούρνισμα!

    Έτοιμη για φούρνισμα
  • Λίγη υπομονή...

    files/photo/012.jpg

    Μετά από λίγη ώρα, το φύλλο έχει πάρει το κατάλληλο χρώμα

    ψήσιμο
  • Μια ζεστή πρωινή απόλαυση!

    files/photo/013.jpg

    Από το φούρνο, στο πιάτο του πελάτη. Ολόφρεσκια παραδοσιακή γεύση, έτοιμη για απόλαυση!

    Απόλαυση

Δείτε και αυτό το άρθρο, με περισσότερες φωτογραφίες.

Μετάβαση στην παλιά σελίδα(Flash)